Ett golv, många möiligheter!

Stavparkett

Stavparkett, är ett massivt golv, hållbart, och höjer värdet i fastigheten. Det installeras i olika mönster, slipas och behandlas med valfri behandling och kulör.

Dock den vita kulören måste man veta att den vita färgen reagerar kemiskt med garvsyran som finns i eken.

Stavparketten låses fast med not mot spont. Mot väggen lämnar man den mellan 5mm-10mm ifrån pga att den sväller med årstiderna och drar ihop sig. Underlaget måste alltid vara plant, aldrig ojämnt. Det går att limma stavparkett mot betong underlag, och det går att spika eller limma mot trä underlag. Vid spikning av stavparkett kan “knarr” uppstå efter ett ex antal år, men vid limning så uppstår det inte. Skulle “knarret” fortfarande uppstå efter nerlimmat stavparkett, är det då pga ojämnt underlag.

Stavparketten kan installeras i Herculesmönster, fallande mönster, fiskbenmönster, som sagt det finns många olika mönster denna stav kan installeras i.

Stavparketten är en stav som är homogen trä rakt genom, dvs, inte som Lamellparketten.

Och det finns olika längder på staven, så som 408mm, 270mm, 360mm. Men den är alltid i samma bredd: 68mm i standarden. För att få andra dimensioner än marknaden i Sverige har, måste den special tillverkas.

Boka Tid!
Spara tid och pengar

Tveka inte att kontakta oss för bättre information och tjänster