En känsla av att vara ute till havs.

Skeppsgolv

Skeppsgolvet har en svart gummilist mellan brädorna som absorberar rörelserna så att golvet ser likadant ut hela året. De synliga gummilisterna kommer dessutom att framhäva varje enskild bräda och skapa ett elegant golv som verkar lika harmoniskt som robust.

Och som med andra golv, så finns det flera tillverkare på just skeppsgolv, ett av dem populära tillverkarna, och en av dem bästa, är Danska företaget Junckers.

Det finns inte två träd som är likadana. Inte två skärningar. Inte två plankor. Var och en spelar sin egen melodi som komponerats av vädret, årstiderna under nästan ett århundrade. Det är det som är charmen och utmaningen i att arbeta med trä.

Mellanrummen mellan plankorna fylls ut och det förfarandet gör skeppsgolvet extremt tåligt mot fukt. Golvet kan tillåtas svälla och håller en livstid.

Hur lägger man Skeppsgolv?
 
 
Moderna skeppsgolv läggs som flytande golv och den besvärliga – och kladdiga – fogmassan har ersatts med lösa gummilister som lätt läggs på plats. Brädorna limmas ihop med not och spont men ska ligga löst på underlagsgolvet. Gummilisterna trycks fortlöpande fast under läggningen i lim och blir sedan liggande.

 

Boka Tid!
Spara tid och pengar

Tveka inte att kontakta oss för bättre information och tjänster